Affischerande antirasister överfölls

Publicerad 2006-10-12

Maskerade män beväpnade med tillhyggen misshandlade två unga vänsteraktivister i Borlänge natten till tisdagen.

Vänsteraktivisterna var ute och affischerade inför en demonstration som arrangeras av organisationen Borlängebor mot rasism och som går av stapeln i kväll. De ska enligt uppgift ha koppling till den syndikalistiska rörelsen.

- Det var två killar som sprang ut från en bil och misshandlade några andra killar som höll på att affischera, säger utredningschef Mats Nygårds vid Borlängepolisen till Expo.se.

Efter misshandeln ska de två männen ha hoppat in i bilen igen och åkt från platsen. Enligt Mats Nygård finns det inga uppgifter om att männen sagt något till de affischerande ungdomarna. Misstankarna riktas mot högerextrema kretsar. Misstankarna rör grov misshandel.
Daniel Olsson

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro