Affischerande antirasister överfölls

Publicerad 2006-10-12

Maskerade män beväpnade med tillhyggen misshandlade två unga vänsteraktivister i Borlänge natten till tisdagen.

Vänsteraktivisterna var ute och affischerade inför en demonstration som arrangeras av organisationen Borlängebor mot rasism och som går av stapeln i kväll. De ska enligt uppgift ha koppling till den syndikalistiska rörelsen.

- Det var två killar som sprang ut från en bil och misshandlade några andra killar som höll på att affischera, säger utredningschef Mats Nygårds vid Borlängepolisen till Expo.se.

Efter misshandeln ska de två männen ha hoppat in i bilen igen och åkt från platsen. Enligt Mats Nygård finns det inga uppgifter om att männen sagt något till de affischerande ungdomarna. Misstankarna riktas mot högerextrema kretsar. Misstankarna rör grov misshandel.
Daniel Olsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA