Åklagaren kräver hårdare straff för Linköpingsnazister

Publicerad 2006-01-24

Åklagaren överklagade igår domarna mot de fyra nazister som dömdes i december 2005 för förberedelse till grov misshandel i Linköping.

Den 19 november förra året fann polisen vapen i de dömdas bil. Tingsrätten i Linköping dömde i december förra året de fyra för förberedelse till grov misshandel till fängelse i mellan ett halvår och nio månader.

Kammaråklagare Britt-Louise Viklund överklagar domarna med motiveringen att straffen var för låga, med anledningen av att föremålen som återfanns i bilen skulle kunna användas för grövre brott än grov misshandel.

Dessutom finns det, enligt åklagaren, väldigt få tidigare domar gällande förberedelsebrott och det här fallet kan få en viktig prejudicerande roll, skriver Östgöta Correspondenten.

De fyra dömda männen har sedan tidigare överklagat sina domar med krav på mildare straff eller frikännande.
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro