Allianspartist anmäld för hets mot folkgrupp

Publicerad 2006-10-09

Högerpopulistiska Allianspartiets kommunpolitiker i Burlöv, Dahn Pettersson, misstänks för hets mot folkgrupp. Pettersson har i en motion hävdat att 95 procent av allt heroin som konsumeras i Sveriges förs in i Sverige av kosovoalbaner, skriver Sydsvenska dagbladet.

I motionen, som handlar om att hemlösa behöver mer stöd, argumenterar Dahn Pettersson för att hemlösheten är ett resultat av flyktingpolitiken.

Han skriver bland annat att:

”95% av allt heroin kommer in via Kosovo, är det undra på att uteliggarna blir fler och fler när vi importerat denna drog genom att Friggebo gav 46 000 Kosovoalbaner permanent uppehållstillstånd.”

Avfärdas av polisen
Dahn Pettersson uppger att han fått uppgifterna om heorinsmugglingen från polisen. Något som däremot avfärdar. Polisen har istället anmält allianspartisten för hets mot folkgrupp

- Det är ett brott som faller under allmänt åtal och vi är skyldiga att skriva anmälan. Sedan ska detta vidare till en åklagare för bedömning, säger Börje Aronsson, chef för polisområde öster där Burlöv ingår, till Sydsvenskan.

Alexander Bengtsson
Alexander Bengtsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA