Allianspartist anmäld för hets mot folkgrupp

Publicerad 2006-10-09

Högerpopulistiska Allianspartiets kommunpolitiker i Burlöv, Dahn Pettersson, misstänks för hets mot folkgrupp. Pettersson har i en motion hävdat att 95 procent av allt heroin som konsumeras i Sveriges förs in i Sverige av kosovoalbaner, skriver Sydsvenska dagbladet.

I motionen, som handlar om att hemlösa behöver mer stöd, argumenterar Dahn Pettersson för att hemlösheten är ett resultat av flyktingpolitiken.

Han skriver bland annat att:

”95% av allt heroin kommer in via Kosovo, är det undra på att uteliggarna blir fler och fler när vi importerat denna drog genom att Friggebo gav 46 000 Kosovoalbaner permanent uppehållstillstånd.”

Avfärdas av polisen
Dahn Pettersson uppger att han fått uppgifterna om heorinsmugglingen från polisen. Något som däremot avfärdar. Polisen har istället anmält allianspartisten för hets mot folkgrupp

- Det är ett brott som faller under allmänt åtal och vi är skyldiga att skriva anmälan. Sedan ska detta vidare till en åklagare för bedömning, säger Börje Aronsson, chef för polisområde öster där Burlöv ingår, till Sydsvenskan.

Alexander Bengtsson
Alexander Bengtsson

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro