Antisemit gripen vid ambassadörbesök

Publicerad 2006-05-15
En 61-årig man greps på lördagen i centrala Växjö sedan han satt upp antisemitiska plakat i anslutning till ett möte med Israels ambassadör.
Mötet arrangerades av Föreningen Sverige-Israel och flera polisanmälningar från upprörda mötesdeltagare kom in till Växjöpolisen under helgen.

Den gripna 61-åringen släpptes av polisen efter inledande förhör och misstänks nu för hets mot folkgrupp. Han är tidigare känd för liknande aktioner och upprörda brevskriverier till olika myndigheter.

I ett brev till en mängd svenska myndigheter för tre år sedan beskriver han Telia Bredband AB som ”judisk-facistiskt”, socialförvaltningen i Växjö som driven av ”judisk-sionistiska provokationer” och polismakten som en ”judisk-sionistisk politisk polis”.
Daniel Olsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA