Antisemit gripen vid ambassadörbesök

Publicerad 2006-05-15
En 61-årig man greps på lördagen i centrala Växjö sedan han satt upp antisemitiska plakat i anslutning till ett möte med Israels ambassadör.
Mötet arrangerades av Föreningen Sverige-Israel och flera polisanmälningar från upprörda mötesdeltagare kom in till Växjöpolisen under helgen.

Den gripna 61-åringen släpptes av polisen efter inledande förhör och misstänks nu för hets mot folkgrupp. Han är tidigare känd för liknande aktioner och upprörda brevskriverier till olika myndigheter.

I ett brev till en mängd svenska myndigheter för tre år sedan beskriver han Telia Bredband AB som ”judisk-facistiskt”, socialförvaltningen i Växjö som driven av ”judisk-sionistiska provokationer” och polismakten som en ”judisk-sionistisk politisk polis”.
Daniel Olsson

Verktyg:

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Oscar Sjöstedt gick på nazistspelning – försvarades av Åkesson

Sjöstedt på nazistspelning. SD:s ekonomiske talesperson Oscar Sjöstedt gick på en nazistspelning år 2005. Tilltaget försvarades av Jimmie Åkesson. Det kan Expo avslöja. Den senaste veckan har det publicerats flera besvärande uppgifter om Sjöstedts förhållande till nazismen.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro