Åtal mot Harry Franzén läggs ner

Publicerad 2006-03-19
Det blir ingen rättegång mot högerpopulisten och före detta ICA-handlaren Harry Franzén för brott mot lagen om handel med läkemedel.

Harry Franzén sålde läkemedelsklassade preparat i sin butik i Röstånga och åtalades för detta 2001. Rättegången skulle hållits i veckan som kommer men på fredagen drog åklagaren tillbaka åtalet, uppger Sveriges radio Malmö.

Ett liknande fall i Stockholms tingsrätt ledde förra året till friande dom, eftersom EU-domstolen fastslagit att det svenska apoteksmonopolet strider mot EU-rätten. Det fick åklagaren att ompröva åtalet mot Harry Franzén.
Daniel Olsson

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro