Björn Björkqvist upprepade flera av de uttalanden han tidigare dömts för i sitt tal under nationaldagen.
© Expo

Björkqvist begärd häktad

Publicerad 2006-06-07

Nationalsocialistisk fronts före detta propagandachef Björn Björkqvist begärdes idag häktad misstänkt för hets mot folkgrupp efter sitt tal i anslutning till Folkets marsch under nationaldagen.

Björn Björkqvist höll ett tal där han kommenterade en av sina tidigare fängelsedomar för hets mot folkgrupp och ironiserade över att han själv därför var "grovt kriminell".

Vad i talet som misstänks utgöra hets mot folkgrupp är inte känt, men talet i sin helhet berörde en lång rad områden som i flera andra fall lett till fällande domar för hets mot folkgrupp. Björn Björkqvist tog upp frågan om olika "människoraser" och gjorde jämförelser mellan olika hundraser, påstod att ordet neger skulle vara ett förbjudet ord och återupprepade tidigare uttalanden som han dömts för som.

Björn Björkqvist greps och kördes iväg av en grupp civilpolis kort efter att han avslutat sitt tal. När beskedet om gripandet meddelades de drygt 900 demonstranterna svarade de med att skandera "Död åt ZOG" åt poliser på plats.
Daniel Olsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA