Borgerliga i allians med främlingsfientliga

Publicerad 2006-10-06

Moderaterna, centerpartiet, folkpartiet och Åhuspartiet går samman med Kristianstadsbygdens Framtid (KBF), tidigare Sjöbopartiet, för att skapa en politisk majoritet i Kristianstads
kommun, skriver Kristianstadsbladet.

Kristdemokraterna och miljöpartiet har varit med i förhandlingarna om den nya majoriteten men hoppade av samarbetet med motivering att de inte kan samarbeta med främlingsfientliga.

Kristianstadsbygdens Framtid satt i kommunfullmäktige i Kristianstad under förra mandatperioden under namnet Sjöbopartiet och var en avdelning till främlingsfientliga Sjöbopartiet i Sjöbo kommun.

Inför valet gick KBF till val på följande: "Vi är motståndare till nuvarande flykting-/invandrarpolitik. Kristianstadsbygdens Framtid kommer att motsätta sig ett ökat
mottagande av flyktingar/invandrare.".

Efter valet låter det annorlunda, till Kristianstadsbladet säger partiets ordförande Nils-Edvin Andersson att de nu vill ta emot fler flyktingar till kommunen.

Socialdemokraterna, kristdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet är kritiska till att det i majoriteten ingår ett främlingsfientligt parti. Kristdemokraternas gruppledare Michael Anefur säger till Kristianstadsbladet:

- Från vårt parti har vi sagt att det är helt omöjligt att samarbeta med Kristianstadsbygdens framtid. Det är ett främlingsfientligt parti.

Socialdemokraternas gruppledare Heléne Fritzon säger till tidningen att hon är upprörd över vad hon beskriver som "folkpartiets piruett". Folkpartiet var tidigare starkt kritiska till Sjöbopartiet.

Kristianstadsbygdens Framtid fick 5,67 % i kommunvalet och därmed 4 mandat. Sverigedemokraterna fick också representation i kommunen med 4,35 % och 3 mandat.
Daniel Olsson

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro