Bråk i Göteborg

Publicerad 2006-12-04

Fyra personer skadades i ett bråk mellan nazister och antifascister i Göteborg i lördags. Sammanlagt var ett sjuttiotal ungdomar inblandade. 13 personer omhändertogs av polisen och kördes från platsen.

Aktivister ur olika högerextrema organisationer delade under lördagseftermiddagen ut flygblad om den årliga nazistmarschen i Salem utanför Stockholm kommande helg.

Enligt tidningen Metro anfölls nazisterna vid 16-tiden vid Hedens busshållsplats i centrala Göteborg av en grupp antifascister. Bråket böljade fram och tillbaka i Göteborgs centrum i 10 till 15 minuter.

- Vi har fått in en anmälan om grov misshandel, tre om misshandel och en om skadegörelse på Pressbyrån vid Heden, som kan ha med saken att göra, sade Geir Hogstad vid Kriminaljouren till Metro.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro