Bråk i Göteborg

Publicerad 2006-12-04

Fyra personer skadades i ett bråk mellan nazister och antifascister i Göteborg i lördags. Sammanlagt var ett sjuttiotal ungdomar inblandade. 13 personer omhändertogs av polisen och kördes från platsen.

Aktivister ur olika högerextrema organisationer delade under lördagseftermiddagen ut flygblad om den årliga nazistmarschen i Salem utanför Stockholm kommande helg.

Enligt tidningen Metro anfölls nazisterna vid 16-tiden vid Hedens busshållsplats i centrala Göteborg av en grupp antifascister. Bråket böljade fram och tillbaka i Göteborgs centrum i 10 till 15 minuter.

- Vi har fått in en anmälan om grov misshandel, tre om misshandel och en om skadegörelse på Pressbyrån vid Heden, som kan ha med saken att göra, sade Geir Hogstad vid Kriminaljouren till Metro.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA