Centerpartist anmäler Sverigdemokraterna

Publicerad 2006-02-15

Sverigedemokraternas publicering av karikatyrer på profeten Mohammed utgör hets mot folkgrupp. Det anser centerpartiets förstanamn i Malmö Bassem Nasr som igår anmälde Sverigedemokraternas ungdomsförbund till polisen. Anmälan får stöd av centerpartiets lokalavdelning i Malmö.

- Karikatyrerna utnyttjar och spär på de fördomar som finns mot oss muslimer, säger centerpartisten Bassem Nasr till Göteborgsposten och fortsätter:
- Vi muslimer blir alltid tilltalade som grupp. Själv får jag stå till svars för vad som händer i grottor i Afghanistan och försvara mig mot beskyllningar att vara våldsförtryckare, kvinnoförtryckare och terrorist.

Enligt Bassem Nasr är det inte avbildningen i sig utan på det sätt avbildningen är gjord som fått honom att reagera.

- Det är inte en del av en teologisk diskussion. De vill öka fördomarna mot araber och muslimer, skriver han i ett pressmeddelande.

Sverigedemokraternas ungdomsförbunds ordförande beskriver anmälan som ett exempel på hur de etablerade partierna, regeringen och extrema muslimer försöker "skrämma folket till tystnad".

- Bassem Nasr har säkert redan lyckats med det han hoppades. Att ytterligare skrämma det svenska folket till tystnad, säger Martin Kinnunen i ett pressmeddelande.
Anders Dalsbro

Verktyg:

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro