Centerpartist anmäler Sverigdemokraterna

Publicerad 2006-02-15

Sverigedemokraternas publicering av karikatyrer på profeten Mohammed utgör hets mot folkgrupp. Det anser centerpartiets förstanamn i Malmö Bassem Nasr som igår anmälde Sverigedemokraternas ungdomsförbund till polisen. Anmälan får stöd av centerpartiets lokalavdelning i Malmö.

- Karikatyrerna utnyttjar och spär på de fördomar som finns mot oss muslimer, säger centerpartisten Bassem Nasr till Göteborgsposten och fortsätter:
- Vi muslimer blir alltid tilltalade som grupp. Själv får jag stå till svars för vad som händer i grottor i Afghanistan och försvara mig mot beskyllningar att vara våldsförtryckare, kvinnoförtryckare och terrorist.

Enligt Bassem Nasr är det inte avbildningen i sig utan på det sätt avbildningen är gjord som fått honom att reagera.

- Det är inte en del av en teologisk diskussion. De vill öka fördomarna mot araber och muslimer, skriver han i ett pressmeddelande.

Sverigedemokraternas ungdomsförbunds ordförande beskriver anmälan som ett exempel på hur de etablerade partierna, regeringen och extrema muslimer försöker "skrämma folket till tystnad".

- Bassem Nasr har säkert redan lyckats med det han hoppades. Att ytterligare skrämma det svenska folket till tystnad, säger Martin Kinnunen i ett pressmeddelande.
Anders Dalsbro

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA