Centerpartist drar tillbaka kandidatur – igen

Publicerad 2006-08-11
Den tidigare toppkandidaten för Centerpartiet i Landskrona, Ingemar Pettersson, drar nu tillbaka sin kandidatur för andra gången. Anledningen är hans främlingsfientliga utspel.

Centerpartisten stod ursprungligen på förstaplats till kommunfullmäktige i Landskrona men efter att han kallat invandrare för ”slödder” och krävt tuffare tag mot invandrare drog han tillbaka sin kandidatur. Det var tidigare i sommar.

Men när partiet i tisdags skulle presentera sin nya valsedel fanns han åter med. Denna gång som nummer två på listan. Men efter uppmärksamheten drar han tillbaka sin kandidatur igen, meddelar Helsingborgs Dagblad.
Daniel Olsson

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA