Centerpartist drar tillbaka kandidatur – igen

Publicerad 2006-08-11
Den tidigare toppkandidaten för Centerpartiet i Landskrona, Ingemar Pettersson, drar nu tillbaka sin kandidatur för andra gången. Anledningen är hans främlingsfientliga utspel.

Centerpartisten stod ursprungligen på förstaplats till kommunfullmäktige i Landskrona men efter att han kallat invandrare för ”slödder” och krävt tuffare tag mot invandrare drog han tillbaka sin kandidatur. Det var tidigare i sommar.

Men när partiet i tisdags skulle presentera sin nya valsedel fanns han åter med. Denna gång som nummer två på listan. Men efter uppmärksamheten drar han tillbaka sin kandidatur igen, meddelar Helsingborgs Dagblad.
Daniel Olsson

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro