David Irving frigiven

Publicerad 2006-12-20

David Irving släpptes idag ur fängelse. Den brittiske revisionisten dömdes i februari i år av en österrikisk domstol till tre års fängelse för att ha ifrågasatt Förintelsen under en föreläsningsturné i landet 1989. Han har suttit fängslad sedan han greps av österrikisk gränspolis i november 2005.

67-årige Irving är en av världens mest kända revisionister. Under rättegången i februari hävdade han att hans åsikter ”exploaterats av nynazister” och att han nu ändrat uppfattning i frågan om huruvida det existerade gaskamrar i de tyska koncentrationslägren under andra världskriget.


Dagens domslut innebär att domen från februari står fast, men att 67-årige Irving får avtjäna resten av straffet på fri fot.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA