David Irving frigiven

Publicerad 2006-12-20

David Irving släpptes idag ur fängelse. Den brittiske revisionisten dömdes i februari i år av en österrikisk domstol till tre års fängelse för att ha ifrågasatt Förintelsen under en föreläsningsturné i landet 1989. Han har suttit fängslad sedan han greps av österrikisk gränspolis i november 2005.

67-årige Irving är en av världens mest kända revisionister. Under rättegången i februari hävdade han att hans åsikter ”exploaterats av nynazister” och att han nu ändrat uppfattning i frågan om huruvida det existerade gaskamrar i de tyska koncentrationslägren under andra världskriget.


Dagens domslut innebär att domen från februari står fast, men att 67-årige Irving får avtjäna resten av straffet på fri fot.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro