Djurhållningsförbud kvarstår för Rieger

Publicerad 2006-05-02
Den tyske nazisten Jürgen Rieger är även i fortsättningen förbjuden att hålla djur på sin gård Sveneby säteri i Skaraborg. Regeingsrätten ger inte Rieger prövningstillstånd, uppger flera lokala medier.

Jürgen Rieger, som är försvarsadvokat åt en mängd kända nazister och historierevisionister, har krävt att Regeringsrätten ska upphäva kammarrättens tidigare dom om djurförbud.

Samtidigt har Rieger krävt att Regeringsrätten ska förklara att det saknades grund för omhändertagandet av hans djur på Sveneby Säteri utanför Töreboda för fem år sedan.

Jürgen Rieger friades i februari för djurplågeri av tingsrätten i Mariestad, men tingsrätten ansåg trots allt att djuren hade varit utsatta för visst lidande. Åklagaren har också överklagat till hovrätten.
Daniel Olsson

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro