Djurhållningsförbud kvarstår för Rieger

Publicerad 2006-05-02
Den tyske nazisten Jürgen Rieger är även i fortsättningen förbjuden att hålla djur på sin gård Sveneby säteri i Skaraborg. Regeingsrätten ger inte Rieger prövningstillstånd, uppger flera lokala medier.

Jürgen Rieger, som är försvarsadvokat åt en mängd kända nazister och historierevisionister, har krävt att Regeringsrätten ska upphäva kammarrättens tidigare dom om djurförbud.

Samtidigt har Rieger krävt att Regeringsrätten ska förklara att det saknades grund för omhändertagandet av hans djur på Sveneby Säteri utanför Töreboda för fem år sedan.

Jürgen Rieger friades i februari för djurplågeri av tingsrätten i Mariestad, men tingsrätten ansåg trots allt att djuren hade varit utsatta för visst lidande. Åklagaren har också överklagat till hovrätten.
Daniel Olsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA