Domar efter ABF-attack överklagas

Publicerad 2006-10-16

De två 20-åringar med koppling till nazistiska grupper som dömdes till 10 månaders fängelse för attacken mot en studiecirkel som vänsterorganisationen ungsocialisterna arrangerade i ABF:s lokaler i Vimmerby har överklagat sina domar till hovrätten. Det skriver Västervikstidningen.

Det var en söndagskväll i mars som ett tiotal nazister trängde sig in i ABF:s lokaler, misshandlade ungdomar som samlats för en studiecirkel och vandaliserade lokalerna.

Den ena 20-åringen var ensam om att inte vara maskerad vid attacken. Den andra 20-åringen tappade sin maskering under attacken. Båda kunde därför pekas ut av vittnen under tingsrättsförhandlingen

Enligt Västervikstidningen erkände de båda 20-åringarna under rättegången att de närvarade vid händelsen, men nekade till brott. I överklagan till hovrätten ska de båda ha dragit tillbaka erkännande om att ha varit på platsen.
Daniel Olsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA