Domar efter ABF-attack överklagas

Publicerad 2006-10-16

De två 20-åringar med koppling till nazistiska grupper som dömdes till 10 månaders fängelse för attacken mot en studiecirkel som vänsterorganisationen ungsocialisterna arrangerade i ABF:s lokaler i Vimmerby har överklagat sina domar till hovrätten. Det skriver Västervikstidningen.

Det var en söndagskväll i mars som ett tiotal nazister trängde sig in i ABF:s lokaler, misshandlade ungdomar som samlats för en studiecirkel och vandaliserade lokalerna.

Den ena 20-åringen var ensam om att inte vara maskerad vid attacken. Den andra 20-åringen tappade sin maskering under attacken. Båda kunde därför pekas ut av vittnen under tingsrättsförhandlingen

Enligt Västervikstidningen erkände de båda 20-åringarna under rättegången att de närvarade vid händelsen, men nekade till brott. I överklagan till hovrätten ska de båda ha dragit tillbaka erkännande om att ha varit på platsen.
Daniel Olsson

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro