Förintelseförnekare samlas i Iran

Publicerad 2006-12-11

Idag inleddes i Irans huvudstad Teheran en konferens som samlar ett flertal framträdande förnekare av Förintelsen.

Konferensen, som pågår i två dagar, utgörs av 67 deltagare från totalt 30 olika länder.

Enligt den nazistiska organisationen Nationalsocialistisk Fronts hemsida är bland annat den svenske antisemiten Ahmed Rami inbjuden som talare.

Andra som ska föra fram sin syn på Förintelsen är den amerikanska högerextremisten David Duke och förintelseförnekaren Robert Faurisson, som i oktober 2006 dömdes till böter för att ha förnekat Förintelsen.

Tal ska enligt uppgift bland annat hållas kring teman om ”Förintelsen: ett modernt synsätt” och ”Förintelsen: statistik och verklighet”.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA