Förintelseförnekare samlas i Iran

Publicerad 2006-12-11

Idag inleddes i Irans huvudstad Teheran en konferens som samlar ett flertal framträdande förnekare av Förintelsen.

Konferensen, som pågår i två dagar, utgörs av 67 deltagare från totalt 30 olika länder.

Enligt den nazistiska organisationen Nationalsocialistisk Fronts hemsida är bland annat den svenske antisemiten Ahmed Rami inbjuden som talare.

Andra som ska föra fram sin syn på Förintelsen är den amerikanska högerextremisten David Duke och förintelseförnekaren Robert Faurisson, som i oktober 2006 dömdes till böter för att ha förnekat Förintelsen.

Tal ska enligt uppgift bland annat hållas kring teman om ”Förintelsen: ett modernt synsätt” och ”Förintelsen: statistik och verklighet”.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro