Förundersökning efter grova hot mot barnvåldtäktsman

Publicerad 2006-01-13

Kammaråklagare Bengt-Olof Berggren i Göteborg utreder de grova hot som fällts av enskilda nazister på Internet sedan en ung skinnskalle dömts för upprepade barnvåldtäkter mot sin egen syster.

Den unga mannen som deltagit på högerextrema aktiviteter i både Göteborg och Stockholm har hotats till livet och förklarats ”fredlös” på den nazistiska hemsidan Nationell.nu och Lunarstorm.
”Det sjuka svinet måste fan jagas och tagas av daga”, skriver en person på den nazistiska hemsidan.
”Tycker vi bjuder den perverterade på fika, en dunk på ryggen, lite samtalande stöd och sist men inte minst en gratis resa till att begravas levande”, skriver en annan.

Sluten ungdomsvård
Den unga mannen dömdes i november till tio månaders sluten ungdomsvård för grovt sexuellt utnyttjande av underårig och våldtäkt mot barn. Offret är hans då 14-åriga syster.

En annan släkting till GFN-aktivisten döms samtidigt till 1 år och 8 månaders sluten ungdomsvård för grovt sexuellt utnyttjande och våldtäkt mot samma flicka. I det fallet har övergreppen pågått sedan hon var 12 år gammal.

Deltagit på GFN-aktiviteter
Den unga aktivisten har varit aktiv i den nazistiska miljön i Göteborg en längre tid och han har också deltagit på aktiviteter med nazistorganisationen Göteborgs fria nationalister i både Göteborgs- och Stockholmsområdet. Organisationen tar idag starkt avstånd från den unga mannen.

Att den dömde ynglingen själv deltagit i högerextrema aktiviteter har upprört nazister över hela landet.
Han har ”besudlat vår rörelse och vår ras genom att kalla sig rasmedveten och/eller nationalist”, skriver en skribent på Nationell.nu.
Daniel Olsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA