Förundersökning efter grova hot mot barnvåldtäktsman

Publicerad 2006-01-13

Kammaråklagare Bengt-Olof Berggren i Göteborg utreder de grova hot som fällts av enskilda nazister på Internet sedan en ung skinnskalle dömts för upprepade barnvåldtäkter mot sin egen syster.

Den unga mannen som deltagit på högerextrema aktiviteter i både Göteborg och Stockholm har hotats till livet och förklarats ”fredlös” på den nazistiska hemsidan Nationell.nu och Lunarstorm.
”Det sjuka svinet måste fan jagas och tagas av daga”, skriver en person på den nazistiska hemsidan.
”Tycker vi bjuder den perverterade på fika, en dunk på ryggen, lite samtalande stöd och sist men inte minst en gratis resa till att begravas levande”, skriver en annan.

Sluten ungdomsvård
Den unga mannen dömdes i november till tio månaders sluten ungdomsvård för grovt sexuellt utnyttjande av underårig och våldtäkt mot barn. Offret är hans då 14-åriga syster.

En annan släkting till GFN-aktivisten döms samtidigt till 1 år och 8 månaders sluten ungdomsvård för grovt sexuellt utnyttjande och våldtäkt mot samma flicka. I det fallet har övergreppen pågått sedan hon var 12 år gammal.

Deltagit på GFN-aktiviteter
Den unga aktivisten har varit aktiv i den nazistiska miljön i Göteborg en längre tid och han har också deltagit på aktiviteter med nazistorganisationen Göteborgs fria nationalister i både Göteborgs- och Stockholmsområdet. Organisationen tar idag starkt avstånd från den unga mannen.

Att den dömde ynglingen själv deltagit i högerextrema aktiviteter har upprört nazister över hela landet.
Han har ”besudlat vår rörelse och vår ras genom att kalla sig rasmedveten och/eller nationalist”, skriver en skribent på Nationell.nu.
Daniel Olsson

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro