Gjorde hitlerhälsning mot asylsökande

Publicerad 2006-05-03
När den 21-årige mannen från Älvsbyn mötte en grupp asylsökande sudaneser vid järnvägsstationen på hemorten den 13 juni förra året kunde han inte behärska sig.

Med ena handen i vädret skrek han ”Sieg heil”, ”Heil Hitler”, ”svartskalle” och ”ni ska dö era jävla negrer” till de asylsökande männen.

Nu åtalas den onyktre unga mannen för hets mot folkgrupp.
Samma kväll ska 21-åringen ha misshandlat en annan man på samma plats. När polisen ingrep mot honom fann man en yxa innanför kläderna. Därför åtalas han nu också för misshandel och olovligt innehav av farligt föremål. Den unga mannen är välkänd hos polisen i Älvsbyn.
Daniel Olsson

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro