Gjorde hitlerhälsning på skolgård

Publicerad 2006-03-01
En 17-årig elev på Centralskolan i Töreboda har åtalats för hets mot folkgrupp och misshandel.
Enligt åklagaren har 17-åringen gjort en så kallad hitlerhälsning och skrikit "Sieg heil" i samband med att han slog och sparkade på en elev med invandrarbakgrund.
Händelsen ska ha inträffat på Centralskolans skolgård den 6 oktober.
17-åringen åtalas samtidigt för att ha misshandlat en annan ung man på Mariestads bussterminal i november. Uppbackad av två jämnåriga kamrater ska 17-åringen ha gått till attack mot den ensamma unga mannen och gett honom flera knytnävsslag i ansiktet och sparkar mot kroppen.
På fredag ställs 17-åringen inför rätta i Mariestads tingsrätt.
Daniel Olsson

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro