Gratis tidning!

Publicerad 2006-09-21

Expo ger tillsammans med Expressen och bokförlaget Natur och Kultur ut en tidning om högerextrema grupper och den organiserade rasismen i Sverige.

Främlingsfientligheten breder ut sig i Sverige, inte minst efter årets val. Behovet av kunskap om de högerextrema grupperna är större än någonsin. Därför har Expo i samarbete med Expressen och bokförlaget Natur och Kultur gjort en specialtidning som på djupet granskar och belyser rasistiska och högerextrema strömningar.

Vill du ha TIDNINGEN? Du som är lärare eller skolledare kanske vill använda tidningen i undervisningen. Du kan beställa hela klass- eller skoluppsättningar av tidningen. Även föreningar, studiecirklar, företag och enskilda personer är välkomna att beställa.

GÖR SÅ HÄR: Mejla: [email protected] och fyll i beställningsformuläret som du då får.

Beställningen är helt kostnadsfri. Expressen står för tidningar, frakt- och portokostnader.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro