Hetskt SD-utspel i Kalmar

Publicerad 2006-12-06

Ett boende för åtta ensamkommande flyktingbarn fick klartecken i kommunfullmäktige i Kalmar på måndagskvällen, trots motstånd från Sverigedemokraterna.

Under fullmäktigemötet uppstod en lång och hetlevrad diskussion efter att en Sverigedeomkrat utmålat flyktingbarnen som potentiella knarklangare, våldtäktsmän och mördare, rapporterar Sveriges Radio Kalmar. Sverigedemokraterna reserverade sig också mot beslutet.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA