Husrannsakan hos NSF-ledare

Publicerad 2006-09-21

Kalmarpolisen har gjort ett tillslag hos Anders Ärleskog från Nationalistisk Front, NSF.

Tillslaget skedde på uppdrag från justitiekanslern och rikskriminalen, enligt tidningen Barometern. Vid husrannsakan sökte polisen efter material som skulle kunna anses gå under lagen hets mot folkgrupp.

Enligt Barometern har polisen ännu inte meddelat vad som beslagtogs vid tillslaget.

NSF bildades 1994 i Karlskrona. Partiet hämtar sin inspiration från svenska och tyska nationalsocialistiska partier från 1930- och 1940-talet. Partiet leds av en riksledning som i dag består av Anders Ärleskog och Daniel Gebel-Höglund.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro