Ingen förundersökning mot radioprogram

Publicerad 2006-05-29
Det blir ingen förundersökning mot ordföranden för Göteborgs patientförening Evald Lindqvist som fällt en rad nedsättande uttalanden om invandrare i föreningens närradioprogram.
Evald Linqvist anmäldes tidigare i år för hets mot folkgrupp sedan han bland annat gjort utfall mot invandrares "ouppfostrade ungar" som beskrevs som en "kräftböld på vårt samhälle".
Justitiekanslern, JK, har beslutat att inte inleda en förundersökning eftersom innehållet i radioprogrammet inte är sådant att det skulle leda till fällande dom.
Göteborgs patientförening uteslöts däremot ur Göteborgs närradioförening som organiserar närradion efter de invandrarkritiska uttalandena.
Daniel Olsson

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro