Ingen förundersökning mot radioprogram

Publicerad 2006-05-29
Det blir ingen förundersökning mot ordföranden för Göteborgs patientförening Evald Lindqvist som fällt en rad nedsättande uttalanden om invandrare i föreningens närradioprogram.
Evald Linqvist anmäldes tidigare i år för hets mot folkgrupp sedan han bland annat gjort utfall mot invandrares "ouppfostrade ungar" som beskrevs som en "kräftböld på vårt samhälle".
Justitiekanslern, JK, har beslutat att inte inleda en förundersökning eftersom innehållet i radioprogrammet inte är sådant att det skulle leda till fällande dom.
Göteborgs patientförening uteslöts däremot ur Göteborgs närradioförening som organiserar närradion efter de invandrarkritiska uttalandena.
Daniel Olsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA