Ingen HD-prövning av hetsdom

Publicerad 2006-12-21

Högsta Domstolen kommer inte att ta upp fallet där Nationalsocialistisk Fronts tidigare propagandachef Björn Björkqvist dömdes till fängelse för hets mot folkgrupp, rapporterar Sveriges Radio.

Björn Björkqvist dömdes senast av hovrätten i Malmö till 2 månaders fängelse för hets mot folkgrupp efter att en artikel med rasistiskt innehåll publicerats på
hemsidan till tidningen "Den svenske nationalsocialisten".

Saknar ansvarig utgivare
Hovrätten ansåg att Björn Björkqvist med sin framträdande position inom Nationalsocialistisk Front var personligt ansvarig för innehållet i artikeln då tidningen inte angett någon ansvarig utgivare.

Artikeln, som publicerades i december 2003, argumenterade bland annat för att man i "de negroida länderna" har betydligt lägre IQ än i Sverige.

Artikeln ligger i skrivande stund fortfarande kvar på sidan.
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro