Karlskrona kommun anmäler NSF-hemsida

Publicerad 2006-02-22
Karlskrona kommun har återigen anmält Nationalsocialistisk Fronts (NSF) hemsida för hets mot folkgrupp. Tidigare har kommunen lyckats få både partiets hemsida och postgiro nedstängt.

Kommunen anmäler en bild som partiet lagt upp på sin hemsida föreställande ett informationsmöte i Ringelund utanför Kristianstad förra helgen. På väggen bakom ett podium hänger en stor hakkorsfana.

"Att visa fana med hakkors utgör ett meddelande som uttrycker missaktning för en viss folkgrupp", skriver kommunjuristen Lennarth Eriksson i sin polisanmälan.

Det var den 11 februari som Nationalsocialitsisk Front hade ett informationsmöte i arbetarrörelsen lokaler i Ringelund i nordöstra Skåne. De hade hyrt lokalen under falska uppgifter.

– Jag tycker att de är lite taskiga som säger att de ville hyra lokalen för ett 25-årskalas när det i själva verket rörde sig om något annat, berättade Bo Johnsson, ordförande i Vä s-förening och ansvarig för lokalen till Kristianstadbladet.
Mikael Ekman

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA