Karlskrona kommun anmäler NSF-hemsida

Publicerad 2006-02-22
Karlskrona kommun har återigen anmält Nationalsocialistisk Fronts (NSF) hemsida för hets mot folkgrupp. Tidigare har kommunen lyckats få både partiets hemsida och postgiro nedstängt.

Kommunen anmäler en bild som partiet lagt upp på sin hemsida föreställande ett informationsmöte i Ringelund utanför Kristianstad förra helgen. På väggen bakom ett podium hänger en stor hakkorsfana.

"Att visa fana med hakkors utgör ett meddelande som uttrycker missaktning för en viss folkgrupp", skriver kommunjuristen Lennarth Eriksson i sin polisanmälan.

Det var den 11 februari som Nationalsocialitsisk Front hade ett informationsmöte i arbetarrörelsen lokaler i Ringelund i nordöstra Skåne. De hade hyrt lokalen under falska uppgifter.

– Jag tycker att de är lite taskiga som säger att de ville hyra lokalen för ett 25-årskalas när det i själva verket rörde sig om något annat, berättade Bo Johnsson, ordförande i Vä s-förening och ansvarig för lokalen till Kristianstadbladet.
Mikael Ekman

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro