Kristdemokrat nummer två till Sverigedemokraterna

Publicerad 2006-04-27

Igår kunde Expo rapportera om förre kristdemokraten Jan-Åke Sajewicz som kandiderar för Sverigedemokraterna i Bjuvs kommun.
Nu avslöjar tidningen Östra Småland att en annan före detta kristdemokratisk kommunpolitiker gått över till Sverigedemokraterna.

Denna gång är det Jonny Evaldsson som kandiderar för Sverigedemokraterna i Oskarshamns kommun och i landstingsvalet.

”Muslimer ska vi vara försiktiga med”
- Främlingsfientliga vet jag inte om vi är, men man släpper in för många ekonomiska flyktingar. Särskilt muslimer, de ska vi vara försiktiga med. Sedan kommer de och ska bygga moskéer, säger han till tidningen Östra Småland.

”Koranen blir styrande”
Jonny Evaldsson säger till tidningen att han grundar sitt politiska ställningstagande på kristen värdegrund.
- Det är inte nu utan om 20-25 år vi får problem, det blir Koranen som blir styrande. Kommer man till ett kristet land får man rätta sig efter det, säger han och fortsätter.
- En sak som vi tycker är viktig är att få tillbaka folkkyrkan och den lutherska läran i skolundervisningen. Och präster och kyrkofolk ska inte kunna tvingas att viga homosexuella, säger han.

Homosexuella partikamrater droppen
Jonny Evaldsson säger till Östra Småland att han är ansluten till Smyrnaförsamlingen i Oskarshamn och att han varit medlem i kristdemokraterna mellan åren 1961 till 2001.
- Ordförandena för ungdomsförbundet både på riksplanet och i Kalmar län var homosexuella, det fick mig att lämna partiet, säger han till tidningen.
Daniel Olsson

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro