Kristdemokrat nummer två till Sverigedemokraterna

Publicerad 2006-04-27

Igår kunde Expo rapportera om förre kristdemokraten Jan-Åke Sajewicz som kandiderar för Sverigedemokraterna i Bjuvs kommun.
Nu avslöjar tidningen Östra Småland att en annan före detta kristdemokratisk kommunpolitiker gått över till Sverigedemokraterna.

Denna gång är det Jonny Evaldsson som kandiderar för Sverigedemokraterna i Oskarshamns kommun och i landstingsvalet.

”Muslimer ska vi vara försiktiga med”
- Främlingsfientliga vet jag inte om vi är, men man släpper in för många ekonomiska flyktingar. Särskilt muslimer, de ska vi vara försiktiga med. Sedan kommer de och ska bygga moskéer, säger han till tidningen Östra Småland.

”Koranen blir styrande”
Jonny Evaldsson säger till tidningen att han grundar sitt politiska ställningstagande på kristen värdegrund.
- Det är inte nu utan om 20-25 år vi får problem, det blir Koranen som blir styrande. Kommer man till ett kristet land får man rätta sig efter det, säger han och fortsätter.
- En sak som vi tycker är viktig är att få tillbaka folkkyrkan och den lutherska läran i skolundervisningen. Och präster och kyrkofolk ska inte kunna tvingas att viga homosexuella, säger han.

Homosexuella partikamrater droppen
Jonny Evaldsson säger till Östra Småland att han är ansluten till Smyrnaförsamlingen i Oskarshamn och att han varit medlem i kristdemokraterna mellan åren 1961 till 2001.
- Ordförandena för ungdomsförbundet både på riksplanet och i Kalmar län var homosexuella, det fick mig att lämna partiet, säger han till tidningen.
Daniel Olsson

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA