Nationaldemokrat infiltrerade folkpartiet

Publicerad 2006-09-21

En person med nära kopplingar till Nationaldemokraterna har arbetat i folkpartiets valstugor i Stockholm under valkampanjen, avslöjar tidningen Metro i dag.

Mannen ska ha gått till en av valstugorna, påstått sig vara medlem i folkpartiet och på så sätt fått låna en orange partijacka. Sedan har han talat med förbipasserande och delat ut väljarmaterial. Detta ska ha skett vid flera tillfällen veckorna innan valet.

- Vi har fått mejl om att en man i folkpartiets valstugor uttryckt sig starkt negativt om homosexuella. Vi tror att det är han, säger Ann-Katrin Åslund, valledare för folkpartiet i Stockholm, till Metro.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA