Nationaldemokrat infiltrerade folkpartiet

Publicerad 2006-09-21

En person med nära kopplingar till Nationaldemokraterna har arbetat i folkpartiets valstugor i Stockholm under valkampanjen, avslöjar tidningen Metro i dag.

Mannen ska ha gått till en av valstugorna, påstått sig vara medlem i folkpartiet och på så sätt fått låna en orange partijacka. Sedan har han talat med förbipasserande och delat ut väljarmaterial. Detta ska ha skett vid flera tillfällen veckorna innan valet.

- Vi har fått mejl om att en man i folkpartiets valstugor uttryckt sig starkt negativt om homosexuella. Vi tror att det är han, säger Ann-Katrin Åslund, valledare för folkpartiet i Stockholm, till Metro.
Expo

Verktyg:

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Oscar Sjöstedt gick på nazistspelning – försvarades av Åkesson

Sjöstedt på nazistspelning. SD:s ekonomiske talesperson Oscar Sjöstedt gick på en nazistspelning år 2005. Tilltaget försvarades av Jimmie Åkesson. Det kan Expo avslöja. Den senaste veckan har det publicerats flera besvärande uppgifter om Sjöstedts förhållande till nazismen.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro