Nazist försökte kartlägga åklagare

Publicerad 2006-12-07

Den 32-åriga nazist som tidigare varit inblandad i den nazistiska terrorcellen i Västerås har begärt ut uppgifter om samtliga åklagare i Sverige.

Den 32-årige nazisten Niclas Värme har försökt få ut uppgifter om samtliga åklagare i Sverige. Både åklagarmyndigheten i Falun och kammarrätten har dock avslagit hans begäran med hänvisning till sekretesslagen, skriver tidningen Eskilstuna-Kuriren.

Terrorcell
Niclas Värme är sedan tidigare känd på grund av sin inblandning i den nazistiska terrorcellen som var verksam i Västerås 2004. Han dömdes till fängelse i ett år och tre månader för dopningsbrott och grov skadegörelse då han gripits av polis på en skolgård där han varit med och krossat 111 fönster.

Förespråkar självmordsbombningar
Fönsterkrossningen var första fasen i ett planerat nazistiskt maktövertagande. I boken ”Revolution i välfärdsstaten”, som Niclas Värme var med och skrev, beskrivs hur nazister steg för steg ska störta det demokratiska samhället genom olika terroraktioner.

Boken förordar bland annat mord på nyckelpersoner som poliser och politiker samt självmordsbombningar.
Expo

Verktyg:

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Oscar Sjöstedt gick på nazistspelning – försvarades av Åkesson

Sjöstedt på nazistspelning. SD:s ekonomiske talesperson Oscar Sjöstedt gick på en nazistspelning år 2005. Tilltaget försvarades av Jimmie Åkesson. Det kan Expo avslöja. Den senaste veckan har det publicerats flera besvärande uppgifter om Sjöstedts förhållande till nazismen.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro