Nazist försökte kartlägga åklagare

Publicerad 2006-12-07

Den 32-åriga nazist som tidigare varit inblandad i den nazistiska terrorcellen i Västerås har begärt ut uppgifter om samtliga åklagare i Sverige.

Den 32-årige nazisten Niclas Värme har försökt få ut uppgifter om samtliga åklagare i Sverige. Både åklagarmyndigheten i Falun och kammarrätten har dock avslagit hans begäran med hänvisning till sekretesslagen, skriver tidningen Eskilstuna-Kuriren.

Terrorcell
Niclas Värme är sedan tidigare känd på grund av sin inblandning i den nazistiska terrorcellen som var verksam i Västerås 2004. Han dömdes till fängelse i ett år och tre månader för dopningsbrott och grov skadegörelse då han gripits av polis på en skolgård där han varit med och krossat 111 fönster.

Förespråkar självmordsbombningar
Fönsterkrossningen var första fasen i ett planerat nazistiskt maktövertagande. I boken ”Revolution i välfärdsstaten”, som Niclas Värme var med och skrev, beskrivs hur nazister steg för steg ska störta det demokratiska samhället genom olika terroraktioner.

Boken förordar bland annat mord på nyckelpersoner som poliser och politiker samt självmordsbombningar.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA