Nazistattack mot RFSL-fest

Publicerad 2006-05-21
Två män och två kvinnor greps i Kristianstad efter att ha attackerat en fest i RFSL:s lokaler under lördagskvällen.
Fem personer ska ha skadats under attacken, enligt Kristianstadbladet som uppger att de fyra gripna har koppling till Nationalsocialistisk front, NSF.

Medlemmar och sympatisörer till Riksförbundet för sexuellt likaberättigande, RFSL, hade samlats i sin lokal för att se finalen den europeiska schlagerfestivalen.
Enligt Kristianstadbladet hade de fyra nazisterna kommit och satt sig i lokalen tidigare under kvällen. Under omröstningen ska en av nazisterna ha dragit kniv och skrikit okvädningsord mot festdeltagarna. Tillsammans ska de sedan ha gått till attack mot personer i lokalen.

- Vi behöver hjälp från kommunen, dels om det är någon som behöver prata om händelsen och med eventuellt skydd så att våra medlemmar känner sig trygga. Vi kan inte överleva om våra medlemmar inte vågar träffas, säger RFSL-avdelningens ordförande Nicklas Svensson till Kristianstadbladet.

De två gripna männen, 22 och 27 år gamla, anhölls under natten misstänkta för grov misshandel alternativt misshandel. De två kvinnorna, 16 och 21 år, släpptes efter förhör. Det finns även misstankar om att nazisterna gjort sig skyldiga till hets mot folkgrupp, uppger tidningen QX hemsida.

Enligt polisen är de gripna kända aktivister i NSF, som nyligen offentliggjorde sin vallista inför valet till Kristianstads kommunfullmäktige.
Daniel Olsson

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro