Nazister inte välkomna i Karlshamn

Publicerad 2006-06-21

Politikerna i Karlshamn gör helt om och vägrar nu nazister medverkan vid kommunens skolor inför höstens val.

Tidigare har gymnasienämnden och nämnden för barn, ungdom och skola (BUS) i Karlshamn beslutat att bjuda in också Nationalsocialistisk front, NSF, till debatter på gymnasieskolan Vägga inför höstens val.

Men med hänvisning till den lag om förbud att kränka elever som trädde i kraft i april ändrar nu politikerna sitt tidigare beslut och vägrar nazister inträde.

- Risken är uppenbar att nazister som besöker skolan kränker elever med invandrarbakgrund. Därför kommer de inte att släppas in, säger gymnasienämndens ordförande Rolf Tholén (fp) till Sydöstran.
Daniel Olsson

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro