Nazister inte välkomna i Karlshamn

Publicerad 2006-06-21

Politikerna i Karlshamn gör helt om och vägrar nu nazister medverkan vid kommunens skolor inför höstens val.

Tidigare har gymnasienämnden och nämnden för barn, ungdom och skola (BUS) i Karlshamn beslutat att bjuda in också Nationalsocialistisk front, NSF, till debatter på gymnasieskolan Vägga inför höstens val.

Men med hänvisning till den lag om förbud att kränka elever som trädde i kraft i april ändrar nu politikerna sitt tidigare beslut och vägrar nazister inträde.

- Risken är uppenbar att nazister som besöker skolan kränker elever med invandrarbakgrund. Därför kommer de inte att släppas in, säger gymnasienämndens ordförande Rolf Tholén (fp) till Sydöstran.
Daniel Olsson

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA