Nazister protesterade mot minneskonsert i Hässleholm

Publicerad 2006-01-30
När Förintelsen skulle minneshållas i Hässleholm under fredagskvällen möttes besökarna av ett fåtal aktivister från Nationalsocialistisk Front (NSF) som delade ut propaganda. Nazisterna lämnade först efter att polis kallats till platsen.

Kultur Hässleholm hade bjudit den judiska sångerskan Jeanette Meyer till konserthuset. Strax innan konserten skulle börja var aktivister från Nationalsocialistisk Front (NSF) på plats med plakat och propaganda.

NSF har vid flera tillfällen tidigare protesterat i samband med högtidlighållande av Förintelsen och i samband med att överlevande har föreläst om Förintelsen. Genom att protesterna väcker avsky får ofta NSF ett stort utrymme i media trots att det ofta rör sig om mindre manifestationer. Något de själva inte är sena med att påpeka. På partihemsidan skriver NSF följande om manifestationen:

"Värt att nämna i sammanhanget är också den relativt omfattande, för att vara en så pass småskalig aktion i en liten stad, massmediala uppmärksamhet som nationalsocialismen erhöll genom aktionen."
Daniel Olsson

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA