Nazister protesterade mot minneskonsert i Hässleholm

Publicerad 2006-01-30
När Förintelsen skulle minneshållas i Hässleholm under fredagskvällen möttes besökarna av ett fåtal aktivister från Nationalsocialistisk Front (NSF) som delade ut propaganda. Nazisterna lämnade först efter att polis kallats till platsen.

Kultur Hässleholm hade bjudit den judiska sångerskan Jeanette Meyer till konserthuset. Strax innan konserten skulle börja var aktivister från Nationalsocialistisk Front (NSF) på plats med plakat och propaganda.

NSF har vid flera tillfällen tidigare protesterat i samband med högtidlighållande av Förintelsen och i samband med att överlevande har föreläst om Förintelsen. Genom att protesterna väcker avsky får ofta NSF ett stort utrymme i media trots att det ofta rör sig om mindre manifestationer. Något de själva inte är sena med att påpeka. På partihemsidan skriver NSF följande om manifestationen:

"Värt att nämna i sammanhanget är också den relativt omfattande, för att vara en så pass småskalig aktion i en liten stad, massmediala uppmärksamhet som nationalsocialismen erhöll genom aktionen."
Daniel Olsson

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro