Nazisthälsningar mötte tyska scouter

Publicerad 2006-07-31
En grupp unga scouter på besök i Rydaholm söder om småländska Värnamo välkomnades i förra veckan av några unga män som gjorde nazisthälsningar mot dem. Det uppger SVT Smålandsnytt.
De unga männen åkte förbi scouternas läger i en bil och skanderade ”Sieg Heil” och lyfte högerarmen.
Enligt Smålandsnytt ristade någon också in ett hakkors på en toalettdörr under dagarna tyskarna var på plats och ett av tälten på scouternas område blev sönderskuret.
Församlingsmedlemmar från orten bevakade tältområdet den sista natten tillsammans med polis.
Daniel Olsson

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro