Nazistisk festival i Folkets hus

Publicerad 2006-07-17

Under lördagen anordnade den nazistiska organisationen Nordiska Förbundet den så kallade Kulturfestivalen i Hyllinge Folkets hus, strax nordost om Helsingborg.

Festivalen samlade ett hundratal personer. Som medarrangör till festivalen fanns de tyska nazistiska nätverken Nordisches Hilfwerk och Soziales und Nationales bündis Pommern (SNBP). Festivaldeltagarna fick bland annat lyssna på tal samt dansa tysk folkdans. Även vitmaktmusikbandet Svensk Ungdom uppträdde.

Expo.se har sökt de ansvariga för uthyrningen av Folkets hus i Hyllinge utan resultat.

Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA