Nazistisk festival i Folkets hus

Publicerad 2006-07-17

Under lördagen anordnade den nazistiska organisationen Nordiska Förbundet den så kallade Kulturfestivalen i Hyllinge Folkets hus, strax nordost om Helsingborg.

Festivalen samlade ett hundratal personer. Som medarrangör till festivalen fanns de tyska nazistiska nätverken Nordisches Hilfwerk och Soziales und Nationales bündis Pommern (SNBP). Festivaldeltagarna fick bland annat lyssna på tal samt dansa tysk folkdans. Även vitmaktmusikbandet Svensk Ungdom uppträdde.

Expo.se har sökt de ansvariga för uthyrningen av Folkets hus i Hyllinge utan resultat.

Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro