Nazistledare fri i väntan på åtal

Publicerad 2006-06-05

Nationalsocialistisk fronts ledare i Kristianstad, Simon Lindberg, släpptes på fredagen ur häktet. Men misstankarna mot nazistledaren och en 27-åring som också suttit häktad misstänkt för dådet har inte försvagats uppger åklagaren till Kristianstadbladet.

Simon Lindberg häktades den 24 maj misstänkt för den grova misshandeln av flera personer som hade samlats i Riksförbundet för sexuellt likaberättigandes, RFSL, lokaler i Kristianstad för att se finalen i Eurovisionsfestivalen fyra dagar tidigare.

– Vi har förhört mellan fem och tio personer som var mer eller mindre inblandade och bedömer inte längre att det finns någon risk att de misstänkta försvårar utredningen, säger åklagare Christofer Ramkvist till Kristianstadbladet.

Simon Lindberg står fortfarande som länsledare för Nationalsocialistisk front i Skåne och kandiderar fortfarande som partiets förstanamn till kommunfullmäktige i Kristianstad.

Läs mer:
Simon Lindberg häktad
Nazistattack mot RFSL-fest
Dömda nazister kandiderar för NSF
Daniel Olsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA