NDU-ordförande friad

Publicerad 2006-12-18

Tingsrätten friade i dag ordföranden i Nationaldemokratisk ungdom, NDU, för inblandning i en misshandel av en skolvaktmästare. En av NDU-aktivisterna dömdes för misshandeln.

I dag föll domen mot de fem NDU-aktivister som stod åtalade för att ha misshandlat en vaktmästare på Mälarhöjdens skola utanför Stockholm.

Fyra personer, däribland NDU-ordförande Patrik Forsén, friades av Stockholms tingsrätt. En femte NDU-aktivist dömdes till skyddstillsyn för misshandel och brott mot knivlagen.

Misshandeln skedde under slutet av september 2005 när skolvaktmästaren försökte få NDU-aktivisterna att sluta dela ut flygblad på skolgården.

Johannes Jakobsson
Johannes Jakobsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA