NDU-ordförande friad

Publicerad 2006-12-18

Tingsrätten friade i dag ordföranden i Nationaldemokratisk ungdom, NDU, för inblandning i en misshandel av en skolvaktmästare. En av NDU-aktivisterna dömdes för misshandeln.

I dag föll domen mot de fem NDU-aktivister som stod åtalade för att ha misshandlat en vaktmästare på Mälarhöjdens skola utanför Stockholm.

Fyra personer, däribland NDU-ordförande Patrik Forsén, friades av Stockholms tingsrätt. En femte NDU-aktivist dömdes till skyddstillsyn för misshandel och brott mot knivlagen.

Misshandeln skedde under slutet av september 2005 när skolvaktmästaren försökte få NDU-aktivisterna att sluta dela ut flygblad på skolgården.

Johannes Jakobsson
Johannes Jakobsson

Verktyg:

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Oscar Sjöstedt gick på nazistspelning – försvarades av Åkesson

Sjöstedt på nazistspelning. SD:s ekonomiske talesperson Oscar Sjöstedt gick på en nazistspelning år 2005. Tilltaget försvarades av Jimmie Åkesson. Det kan Expo avslöja. Den senaste veckan har det publicerats flera besvärande uppgifter om Sjöstedts förhållande till nazismen.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro