NSF anmälda för skadegörelse

Publicerad 2006-07-13

Kristianstads kommun har polisanmält Nationalsocialistisk Front (NSF). Det rapporterar Sveriges Radio Kristianstad.

Det nazistiska partiet är anmälda för skadegörelse efter att klistermärken från partiet har satts upp runt om i kommunen.

- Klistermärkena hittades bland annat på parkeringsautomater, elskåp och lyktstolpar, säger Björn Carlqvist som är gatuchef i Kristianstads kommun till SR-Kristianstad.

Kristianstad är en av de sex kommuner där NSF kandiderar i höstens val.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro