NSF höll valmöte i Sollentuna

Publicerad 2006-06-14

Nationalsocialistisk Fronts första valmöte i Sollentuna blev en tillställning för de närmast sörjande. Partiets kandidat till kommunfullmäktige Rickard Ekman talade för ett fåtal NSF-aktivister. Några potentiella väljare syntes inte till.

Torgmötet, som gick under parollen ”För ett svenskt Sollentuna” började vid 17-tiden på onsdagseftermiddagen och var över efter en halvtimme. Ett trettiotal NSF-aktivister lyssnade på partiets länsledare i Stockholm och kommunfullmäktigekandidat i Sollentuna Rickard Ekman. Exakt vad han sade vet ingen som stod utanför polisens avspärrningar. Det korta talet överröstades av de motdemonstranter som tagit sig till Turebergs Torg i Sollentuna centrum och budskapet nådde inte ut till de få Sollentunabor som passerade torget i regnet.

Anders Jakobsson, avdelningschef för Stockholmpolisen, uppskattade antalet motdemonstranter till ett hundratal. Förutom några knallskott och bengaliska eldar som kastades in på torget så gick det hela lugnt till. Två vänsteraktivister greps i samband med demonstrationen. Båda släpptes senare under kvällen.

Det är första gången NSF ställer upp i ett val i en Stockholmskommun. Rickard Ekman konkurrerar i höst med sitt tidigare parti Nationaldemokraterna om platserna i kommunfullmäktige. Han ville inte kommentera torgmötet när Expo ringde upp honom efteråt.
Håkan Gestrin

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA