NSF höll valmöte i Sollentuna

Publicerad 2006-06-14

Nationalsocialistisk Fronts första valmöte i Sollentuna blev en tillställning för de närmast sörjande. Partiets kandidat till kommunfullmäktige Rickard Ekman talade för ett fåtal NSF-aktivister. Några potentiella väljare syntes inte till.

Torgmötet, som gick under parollen ”För ett svenskt Sollentuna” började vid 17-tiden på onsdagseftermiddagen och var över efter en halvtimme. Ett trettiotal NSF-aktivister lyssnade på partiets länsledare i Stockholm och kommunfullmäktigekandidat i Sollentuna Rickard Ekman. Exakt vad han sade vet ingen som stod utanför polisens avspärrningar. Det korta talet överröstades av de motdemonstranter som tagit sig till Turebergs Torg i Sollentuna centrum och budskapet nådde inte ut till de få Sollentunabor som passerade torget i regnet.

Anders Jakobsson, avdelningschef för Stockholmpolisen, uppskattade antalet motdemonstranter till ett hundratal. Förutom några knallskott och bengaliska eldar som kastades in på torget så gick det hela lugnt till. Två vänsteraktivister greps i samband med demonstrationen. Båda släpptes senare under kvällen.

Det är första gången NSF ställer upp i ett val i en Stockholmskommun. Rickard Ekman konkurrerar i höst med sitt tidigare parti Nationaldemokraterna om platserna i kommunfullmäktige. Han ville inte kommentera torgmötet när Expo ringde upp honom efteråt.
Håkan Gestrin

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro