NSF-kandidater gripna

Publicerad 2006-06-19

Nationalsocialistisk fronts ledare och andranamn i Linköping, Jonas Andersson, greps i samband med ett bråk mellan nazister och vänsterungdomar i området Hejdegården under fredagskvällen.

Enligt Östgötacorrespondenten är även partiets toppnamn i höstens val Göran Jonsson, misstänkt efter bråket. Misstankarna mot honom ska röra misshandel, försök till grov misshandel samt hets mot folkgrupp.

Nationalsocialistisk front skriver på sin hemsida att deras medlemmar försvarat sig mot ett överfall från maskerade och beväpnade vänsteraktivister.

Två vänsteraktivister och tre nazister greps av polis efter bråket och förhördes senare under fredagskvällen. Jonas Andersson fick stanna kvar och anhölls av polisen medan övriga fyra släpptes på fri fot.
Daniel Olsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA