NSF-ledare anmäld för ordningsbrott

Publicerad 2006-11-13
Nationalsocialistisk fronts Jonas Andersson och Göran Jonsson har anmälts för brott mot ordningslagen efter en mindre icke tillståndsgiven demonstration i centrala Linköping i lördags.

Enligt Östgötacorrespondenten deltog sex personer i demonstrationen som hölls utanför Lindex i Linköping under mindre än en halvtimme.

– Det var över på 20 minuter, säger vakthavande befäl Lars Engström vid Linköpingspolisen till tidningen.

Nationalsocialistisk front har arrangerat flera demonstrationer i Linköping under sommaren och hösten. De båda frontfigurerna för partiet misstänks sedan tidigare för liknande brott.

Östgötacorrespondenten erbjöd på söndagen de båda frontfigurerna för NSF på orten, Jonas Andersson och Göran Jonsson, var sin resa till förintelselägret i Auschwitz tur och retur. En, som tidningens reporter Åsa Christoffersson skriver, "mycket givande tripp för att förstå kärnan i Hitlers ideologi: utrotningen".

Tidningen erbjuder sig att betala flygbiljetten till Katowice och bussturen till Auschwitz.

"Jonas och Göran, mejla till Åsa Christoffersson eller [email protected] och tala om när ni vill resa. Kom inte och säg att ni inte törs", skriver tidningens reporter.
Daniel Olsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA