NSF-ledare anmäld för ordningsbrott

Publicerad 2006-11-13
Nationalsocialistisk fronts Jonas Andersson och Göran Jonsson har anmälts för brott mot ordningslagen efter en mindre icke tillståndsgiven demonstration i centrala Linköping i lördags.

Enligt Östgötacorrespondenten deltog sex personer i demonstrationen som hölls utanför Lindex i Linköping under mindre än en halvtimme.

– Det var över på 20 minuter, säger vakthavande befäl Lars Engström vid Linköpingspolisen till tidningen.

Nationalsocialistisk front har arrangerat flera demonstrationer i Linköping under sommaren och hösten. De båda frontfigurerna för partiet misstänks sedan tidigare för liknande brott.

Östgötacorrespondenten erbjöd på söndagen de båda frontfigurerna för NSF på orten, Jonas Andersson och Göran Jonsson, var sin resa till förintelselägret i Auschwitz tur och retur. En, som tidningens reporter Åsa Christoffersson skriver, "mycket givande tripp för att förstå kärnan i Hitlers ideologi: utrotningen".

Tidningen erbjuder sig att betala flygbiljetten till Katowice och bussturen till Auschwitz.

"Jonas och Göran, mejla till Åsa Christoffersson eller [email protected] och tala om när ni vill resa. Kom inte och säg att ni inte törs", skriver tidningens reporter.
Daniel Olsson

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro