NSF-sympatisör gripen i Linköping

Publicerad 2006-07-24
Bråken i anslutning till Nationalsocialistisk fronts återkommande valmöten i centrala Linköping fortsätter.
Enligt Östgötacorrespondentens nätupplaga greps en nazistsympatisör av polis kort efter lördagens möte som misstänkt för misshandel av en vänsteraktivist.
Den unga mannen ska ha jagats av flera högerextremister innan han blev nedsparkad på Apotekaregatan. Där ska han ha fått ta emot flera sparkar mot bland annat huvudet.
Daniel Olsson

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA