Ny fängelsedom för Björn Björkqvist

Publicerad 2006-11-01

Hovrätten i Malmö fastställer tingsrättens tidigare dom mot nazisten Björn Björkqvist. Han döms till två månaders fängelse för yttrandefrihetsbrottet hets mot folkgrupp.

Det var i december 2003 som Björn Björkqvist på Nationalsocialistisk fronts, NSF, nättidning Den svenske nationalsocialisten publicerade en artikel med vad han anser vara ”biologiska faktum”. Artikeln argumenterade bland annat för att man i ”de negroida länderna” har betydligt lägre IQ än i Sverige.

Hovrätten konstaterar i sin dom att Den svenske nationalsocialisten saknar ansvarig utgivare och att Björn Björkqvist med sin ledande position inom NSF var personligt ansvarig för innehållet i artikeln.

Björn Björkqvist uppger på partiets nättidning att han kommer att försöka få sin sak prövad av högsta domstolen. Artikeln ligger fortfarande kvar på sidan.

JOHANNES JAKOBSSON
Daniel Olsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA