Marc Abramsson ny partiledare för ND.
© Expo

Ny ledning i ND

Publicerad 2006-11-21

I helgen valde Nationaldemokraterna en ny partiledning. Nils-Eric Hennix lämnade över partiledarposten till fullmäktigeledamoten i Södertälje Marc Abramsson.

Fem personer byts sammanlagt ut i den Nationaldemokratiska styrelsen, som består av elva personer. Den förre partiledaren Nils-Eric Hennix uppger i ett pressmeddelande att han lämnar uppdraget på grund av en längre tids sjukdom.

Den nya partiledaren Marc Abramsson var tidigare partiorganisatör och en av dem som dömdes i samband med att pridetåget attackerades 2003. I valet 2006 blev han ledamot i fullmäktige i Södertälje, där partiet fick två mandat.

Gammal nazist i styrelsen
Utöver bytet av partiledare så lämnar Karl-Erik Nilsson sin post som seniorrepresentant. Karl-Erik Nilsson har sedan sin ungdom varit aktiv inom bland annat Nordisk Ungdom under 1940-talet, Frisinnade unionspartiet och Sveriges pensionärers intresseparti.

Ny representant för seniorerna i styrelsen är Heinz Burgemeister, som har sin politiska bakgrund i öppet nazistiska Nordiska Rikspartiet, NRP. Heinz Burgemeister var under 1970-talet ställföreträdande partiledare för NRP.

Ny i styrelsen blir även Patrik Forsén som samtidigt tar över som ordförande för Nationaldemokratiska ungdomsförbundet efter Robert Almgren.

Politisk inriktning
De politiska målen verkar trots förändringarna av styrelsen inte ha ändrats. Partiet uppger att det ska fortsätta arbeta för ett ”etniskt bevarande” av ”ursprungsbefolkningen”.
Anders Dalsbro

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA