Ofrivillig Sverigedemokrat lämnar sin plats

Publicerad 2006-11-03

Cecilia Falk i Hindås valdes in för Sverigedemokraterna i Härryda kommunfullmäktige. Två personer skrev hennes namn på en blank SD-valsedel. Ett dåligt skämt, tror hon själv. Nu lämnar hon sin stol i fullmäktige tom.

- Sverigedemokraterna har ringt mig och försökt få mig att ha kvar platsen som Sverigedemokrat. När jag frågade om de fattade att det var kränkande att stå på deras lista, blev de bara arga, säger hon till Göteborgsposten.

Först den 13 november, när fullmäktige samlas för första gången, kan hon officiellt bli befriad från uppdraget.

Lottas ut
Cecilia Falks avsägelse av uppdraget betyder att hennes plats lottas ut mellan tre andra personer som skrivits upp på blanka SD-vallistor. Två av dem uppger att de skrivits upp mot sin vilja.

En av de ofrivilliga säger att hon kommer ta platsen om hon får den – för att förstöra för Sverigedemokraterna.

- Jag gör det så att inte Sverigedemokraten får den, så de inte har någon chans. Jag är inte så vansinnigt politiskt aktiv men ogillar deras politik, säger hon till Göteborgsposten.
Daniel Olsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA