Ofrivillig Sverigedemokrat lämnar sin plats

Publicerad 2006-11-03

Cecilia Falk i Hindås valdes in för Sverigedemokraterna i Härryda kommunfullmäktige. Två personer skrev hennes namn på en blank SD-valsedel. Ett dåligt skämt, tror hon själv. Nu lämnar hon sin stol i fullmäktige tom.

- Sverigedemokraterna har ringt mig och försökt få mig att ha kvar platsen som Sverigedemokrat. När jag frågade om de fattade att det var kränkande att stå på deras lista, blev de bara arga, säger hon till Göteborgsposten.

Först den 13 november, när fullmäktige samlas för första gången, kan hon officiellt bli befriad från uppdraget.

Lottas ut
Cecilia Falks avsägelse av uppdraget betyder att hennes plats lottas ut mellan tre andra personer som skrivits upp på blanka SD-vallistor. Två av dem uppger att de skrivits upp mot sin vilja.

En av de ofrivilliga säger att hon kommer ta platsen om hon får den – för att förstöra för Sverigedemokraterna.

- Jag gör det så att inte Sverigedemokraten får den, så de inte har någon chans. Jag är inte så vansinnigt politiskt aktiv men ogillar deras politik, säger hon till Göteborgsposten.
Daniel Olsson

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro