Oklarhet kring SD-mandat

Publicerad 2006-11-29

Sverigedemokraten Susanne Stene lämnar sitt kommunala uppdrag i Gislaved.

Sverigedemokraternas Susanne Stene lämnar sitt kommunala uppdrag i Gislaved. Det gör även hennes ersättare och sambo Peter Larsson. Orsaken till detta är att de flyttar från kommunen. Stolen kommer dock inte att stå tom utan övertas av Tony Björedahl Lindström.

Stod på fler listor
Susanne Stene och Peter Larsson ställde även upp på Sverigedemokraternas lista i Gällivare där det i nuläget råder osäkerhet kring partiets mandat. Alf Johansson, partiets förstanamn i kommunen, säger till Sveriges Radios Norrbottensnytt, att han i dagsläget är för sjuk för att acceptera platsen.

Stolen kan komma att stå tom eftersom både Susanne Stene och Peter Larsson var folkbokförda i Gislaved vid valet. Några andra namn fanns inte på listan.

Enligt gällande regler måste man vara folkbokförd i den kommun man kandiderar till senast på valdagen.

Johannes Jakobsson
[email protected]
EXPO

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro