Oklarhet kring SD-mandat

Publicerad 2006-11-29

Sverigedemokraten Susanne Stene lämnar sitt kommunala uppdrag i Gislaved.

Sverigedemokraternas Susanne Stene lämnar sitt kommunala uppdrag i Gislaved. Det gör även hennes ersättare och sambo Peter Larsson. Orsaken till detta är att de flyttar från kommunen. Stolen kommer dock inte att stå tom utan övertas av Tony Björedahl Lindström.

Stod på fler listor
Susanne Stene och Peter Larsson ställde även upp på Sverigedemokraternas lista i Gällivare där det i nuläget råder osäkerhet kring partiets mandat. Alf Johansson, partiets förstanamn i kommunen, säger till Sveriges Radios Norrbottensnytt, att han i dagsläget är för sjuk för att acceptera platsen.

Stolen kan komma att stå tom eftersom både Susanne Stene och Peter Larsson var folkbokförda i Gislaved vid valet. Några andra namn fanns inte på listan.

Enligt gällande regler måste man vara folkbokförd i den kommun man kandiderar till senast på valdagen.

Johannes Jakobsson
[email protected]
EXPO

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA