Partistöd till Sverigedemokraterna

Publicerad 2006-11-20

I dag beslutade partibidragsnämnden att Sverigedemokraterna under perioden oktober 2006 till oktober 2007 ska få 333 300 kronor i statligt partistöd.

Partibidragsnämnden grundar sitt beslut på lagen om statligt stöd till politiska partier. Bidraget är tänkt att fungera som stöd i partiers allmänna verksamhet. För partier som sitter i riksdagen grundas bidraget på antalet platser. Men även partier utanför riksdagen kan få stöd om de fått minst 2,5 procent av rösterna i något av de två senaste riksdagsvalen.

Sverigedemokraterna fick i det senaste valet 2,93 procent av rösterna. I valet 2002 fick partiet 1,44 procent.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro