Polistillslag mot tyska B&H

Publicerad 2006-03-08

Tysk polis slog under tisdagen till mot den i landet förbjudna nazistgruppen Blood and Honour (B&H), uppger TT. Tillslaget skedde samtidigt i sex delstater.

I Bayern fann polisen en handgranat och en pistol. Även tröjor, affischer, vit makt-musik och videofilmer påträffades.

Förundersökning har inletts mot 80 personer som misstänks vara knutna till den sedan år 2000 i Tyskland förbjudna gruppen.

B&H är ett internationellt nätverk som bildades som en skinheadsbaserad stödorganisation för det brittiska partiet National Front.

I Sverige har B&H framför allt aktivister i Stockholm, Småland, Gävleborg och Blekinge.
Anders Dalsbro

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro