Protest mot SD-reklam i Kävlinge

Publicerad 2006-06-27

Sverigedemokraterna är en av sponsorerna bakom årets så kallade sommarbussar i Kävlinge. I utbyte mot sponsringen har partiet med fyra mandat i fullmäktige fått två reklamskyltar på bussen, skriver Sydsvenskan. Nu protesterar vänsterpartiet mot reklamen.

- Det ser inte bra ut att kommunens buss kör omkring med deras logga, säger ordföranden för vänsterpartiet i Kävlinge Claes Gullberg till tidningen.
- Det är dåligt att man släpper in främlingsfientliga partier i finrummet.

Skylten bär texten ”Sverigedemokraterna – med hjärta för Kävlinge och Sverige” och ett hjärta i svenska flaggans färger.

- Jag har inga aspekter på texten så länge den är etisk och korrekt, och det tycker jag att det här budskapet är, säger kommunens projektledare Patrik Claesson till Sydsvenskan.

Sommarbussen ger kommuninvånarna gratis transporter till och från stranden i Barsebäckshamn under sommaren. Bussen finansieras med hjälp av sponsring från företag och partier som får reklamplats i utbyte.
Daniel Olsson

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro