Protest mot SD-reklam i Kävlinge

Publicerad 2006-06-27

Sverigedemokraterna är en av sponsorerna bakom årets så kallade sommarbussar i Kävlinge. I utbyte mot sponsringen har partiet med fyra mandat i fullmäktige fått två reklamskyltar på bussen, skriver Sydsvenskan. Nu protesterar vänsterpartiet mot reklamen.

- Det ser inte bra ut att kommunens buss kör omkring med deras logga, säger ordföranden för vänsterpartiet i Kävlinge Claes Gullberg till tidningen.
- Det är dåligt att man släpper in främlingsfientliga partier i finrummet.

Skylten bär texten ”Sverigedemokraterna – med hjärta för Kävlinge och Sverige” och ett hjärta i svenska flaggans färger.

- Jag har inga aspekter på texten så länge den är etisk och korrekt, och det tycker jag att det här budskapet är, säger kommunens projektledare Patrik Claesson till Sydsvenskan.

Sommarbussen ger kommuninvånarna gratis transporter till och från stranden i Barsebäckshamn under sommaren. Bussen finansieras med hjälp av sponsring från företag och partier som får reklamplats i utbyte.
Daniel Olsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA