Säfflebo åtalas för Hitlerhälsningar

Publicerad 2006-10-09

En 35-årig man åtalas för olaga hot sedan han hotat bränna ner en Sibyllakiosk i Säffle den 16 september.

Den tidigare straffade 35-åringen ska även ha gjort ett stort antal Hitlerhälsningar och hotat skära halsen av kioskägaren, som har invandrarbakgrund.
Samma kväll ska 35-åringen ha hotat en ung kvinna i området till livet med orden:
- Jag ska döda dig, du är bara en jävla negerhora.
Samtidigt ska kvinnan ha fått en spottloska i ansiktet. För det åtalas 35-åringen också för olaga hot. Han nekar till brott.

Mannen anhölls i sin frånvaro dagen efter händelserna i Säffle. När 35-åringen greps några dagar senare och skulle transporteras till häktet i Karlstad ska han ha hotat polismännen, satt sig i motvärn och spottat i polisbilen. För detta åtalas han nu också för hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd.
Daniel Olsson

Verktyg:

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Oscar Sjöstedt gick på nazistspelning – försvarades av Åkesson

Sjöstedt på nazistspelning. SD:s ekonomiske talesperson Oscar Sjöstedt gick på en nazistspelning år 2005. Tilltaget försvarades av Jimmie Åkesson. Det kan Expo avslöja. Den senaste veckan har det publicerats flera besvärande uppgifter om Sjöstedts förhållande till nazismen.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro