Säfflebo åtalas för Hitlerhälsningar

Publicerad 2006-10-09

En 35-årig man åtalas för olaga hot sedan han hotat bränna ner en Sibyllakiosk i Säffle den 16 september.

Den tidigare straffade 35-åringen ska även ha gjort ett stort antal Hitlerhälsningar och hotat skära halsen av kioskägaren, som har invandrarbakgrund.
Samma kväll ska 35-åringen ha hotat en ung kvinna i området till livet med orden:
- Jag ska döda dig, du är bara en jävla negerhora.
Samtidigt ska kvinnan ha fått en spottloska i ansiktet. För det åtalas 35-åringen också för olaga hot. Han nekar till brott.

Mannen anhölls i sin frånvaro dagen efter händelserna i Säffle. När 35-åringen greps några dagar senare och skulle transporteras till häktet i Karlstad ska han ha hotat polismännen, satt sig i motvärn och spottat i polisbilen. För detta åtalas han nu också för hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd.
Daniel Olsson

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA