Sänkt straff i utpressningsmål

Publicerad 2006-12-18

Göta Hovrätt har sänkt straffet för de två nazister som i våras dömdes av Kalmar tingsrätt för försök till utpressning.

Hovrätten har valt att sänka fängelsestraffet från åtta till sex månader för de två män som i slutet av maj dömdes för försök till utpressning.

Det var den 5 april i år som männen hotade en jordbrukare för att få honom att betala en påstådd skuld på 50,000 kronor. Jordbrukaren polisanmälde dock hoten och spelade in ett telefonsamtal där en av de dömda männen hotade honom.

Den ena av männen dömdes i mars 2003 för hets mot folkgrupp. Han och den medåtalade var medlemmar i Nationalsocialistisk front under slutet av 1990-talet.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA