Sänkt straff i utpressningsmål

Publicerad 2006-12-18

Göta Hovrätt har sänkt straffet för de två nazister som i våras dömdes av Kalmar tingsrätt för försök till utpressning.

Hovrätten har valt att sänka fängelsestraffet från åtta till sex månader för de två män som i slutet av maj dömdes för försök till utpressning.

Det var den 5 april i år som männen hotade en jordbrukare för att få honom att betala en påstådd skuld på 50,000 kronor. Jordbrukaren polisanmälde dock hoten och spelade in ett telefonsamtal där en av de dömda männen hotade honom.

Den ena av männen dömdes i mars 2003 för hets mot folkgrupp. Han och den medåtalade var medlemmar i Nationalsocialistisk front under slutet av 1990-talet.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro