SD behåller tom stol

Publicerad 2006-11-23

Valprövningsnämnden har två månader efter valet beslutat att en sönderriven valsedel för Sverigedemokraterna ska godkännas, uppger ttela.se. Därmed behåller Sverigedemokraterna sin tomma stol i Trollhättans fullmäktige.

Efter valet överklagade moderaten Sven Saves länsstyrelsens beslut att godkänna den trasiga valsedeln. Moderaterna skulle om valsedeln förklarades ogiltig få ytterligare ett mandat i kommunen.

Valprövningsnämnden fann i sin utredning att det var en av valförrättarna som råkat ha sönder valsedeln i samband med att brevet sprättades upp. En oenig nämnd accepterade därmed valsedeln som giltig.

Sven Saves säger till ttela.se att han är glad att saken nu är avgjord.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA