SD behåller tom stol

Publicerad 2006-11-23

Valprövningsnämnden har två månader efter valet beslutat att en sönderriven valsedel för Sverigedemokraterna ska godkännas, uppger ttela.se. Därmed behåller Sverigedemokraterna sin tomma stol i Trollhättans fullmäktige.

Efter valet överklagade moderaten Sven Saves länsstyrelsens beslut att godkänna den trasiga valsedeln. Moderaterna skulle om valsedeln förklarades ogiltig få ytterligare ett mandat i kommunen.

Valprövningsnämnden fann i sin utredning att det var en av valförrättarna som råkat ha sönder valsedeln i samband med att brevet sprättades upp. En oenig nämnd accepterade därmed valsedeln som giltig.

Sven Saves säger till ttela.se att han är glad att saken nu är avgjord.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro