SD bjuds in till pingstkyrka

Publicerad 2006-01-09

Pingstkyrkan i Karlskrona har bjudit in Sverigedemokraterna till valmöten inför höstens val. Kyrkan legitimerar rasism, enligt socialdemokraten Magnus Mannhammar.

– Jag frågade mig hur Jesus skulle ha gjort. Han talade med den romerska ockupationsmakten vilket inte var populärt, säger församlingens pastor och föreståndare Ulf Sundkvist till Kyrkans tidning.

Möte senare i vår
I samma tidning berättar pingstkyrkopastorn att inbjudan har gått ut till Sverigedemokraterna liksom övriga partier som är representerade i Karlskrona kommunfullmäktige efter valet 2002. Tanken är att gruppledarna ska delta på var sin gudstjänst och att de i det sammanhanget ska berätta om sig själva och sin politik. Politikerna ska också få tillfälle att berätta om sin egen personliga relation till Jesus och religiositet. Mötet med Sverigedemokraternas gruppledare Richard Jomshof är planerat till den 9 april.

De borgerliga partierna har liksom Sverigedemokraterna tackat ja till inbjudan. Men ännu har inget svar inkommit från socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet.

”Legitimerar rasism"
Socialdemokraternas kommunalråd i Karlskrona Mats Johansson beskriver enligt Blekinge läns tidning kyrkans inställning som "märklig".
Partikamraten Magnus Manhammar anser att församlingen legitimerar rasism genom sitt agerande.

- Rasistiska partier ska inte få mer utrymme än vad som är absolut nödvändigt, säger han till Blekinge läns tidning.

”Vi måste kunna samtala”
- Det finns en del grundläggande värderingar i Sverigedemokraternas politik som jag inte delar men vi måste kunna samtala, säger Ulf Sandkvist apropå kritiken.
Daniel Olsson

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA