SD bjuds in till pingstkyrka

Publicerad 2006-01-09

Pingstkyrkan i Karlskrona har bjudit in Sverigedemokraterna till valmöten inför höstens val. Kyrkan legitimerar rasism, enligt socialdemokraten Magnus Mannhammar.

– Jag frågade mig hur Jesus skulle ha gjort. Han talade med den romerska ockupationsmakten vilket inte var populärt, säger församlingens pastor och föreståndare Ulf Sundkvist till Kyrkans tidning.

Möte senare i vår
I samma tidning berättar pingstkyrkopastorn att inbjudan har gått ut till Sverigedemokraterna liksom övriga partier som är representerade i Karlskrona kommunfullmäktige efter valet 2002. Tanken är att gruppledarna ska delta på var sin gudstjänst och att de i det sammanhanget ska berätta om sig själva och sin politik. Politikerna ska också få tillfälle att berätta om sin egen personliga relation till Jesus och religiositet. Mötet med Sverigedemokraternas gruppledare Richard Jomshof är planerat till den 9 april.

De borgerliga partierna har liksom Sverigedemokraterna tackat ja till inbjudan. Men ännu har inget svar inkommit från socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet.

”Legitimerar rasism"
Socialdemokraternas kommunalråd i Karlskrona Mats Johansson beskriver enligt Blekinge läns tidning kyrkans inställning som "märklig".
Partikamraten Magnus Manhammar anser att församlingen legitimerar rasism genom sitt agerande.

- Rasistiska partier ska inte få mer utrymme än vad som är absolut nödvändigt, säger han till Blekinge läns tidning.

”Vi måste kunna samtala”
- Det finns en del grundläggande värderingar i Sverigedemokraternas politik som jag inte delar men vi måste kunna samtala, säger Ulf Sandkvist apropå kritiken.
Daniel Olsson

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro