SD blir inte vågmästare

Publicerad 2006-11-21

Efter kommunfullmäktigemötet under måndagskvällen stod det klart att Sverigedemokraterna inte får någon vågmästarroll i Trelleborg, uppger TT.

Varken i kommunfullmäktige eller i nämnderna kommer partiet att bli vågmästare. Fullmäktigemötet beslutade att kommunen ska ha ett moderat kommunalråd och ett socialdemokratiskt oppositionsråd. Sverigedemokraterna hade lagt ett förslag om att även de skulle få ett oppositionsråd – vilket alltså inte mötet godkände.

Sverigedemokraterna i Trelleborg fick i valet 12,59 procent av rösterna vilket motsvarar sju mandat.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro